Hoe blijven medewerkers vitaal?

Een vitaal bedrijf en fitte medewerkers is erg belangrijk. Wij bij PMO-Nederland streven naar gezonde bedrijven/medewerkers en helpen hier graag bij met een preventief medisch onderzoek.

Gezondheid te stimuleren in een bedrijf kan zorgen voor fitte medewerkers. Werken aan een gezonde leefstijl vraagt veel geduld, energie en aandacht. Er zijn veel manieren om met gezondheid aan de slag te gaan. 

Medewerkers vitaal houden? Lees onze 4 belangrijkste tips:

Plezierig werkklimaat

Een prettige werksfeer en een gezellige collegiale collega’s geven medewerkers positieve energie. Investeren in teambuilding en geef medewerkers het gevoel dat je er voor ze bent.

Verantwoording en flexibiliteit

Aan je medewerkers laten zien dat je hen als een professional beschouwt die hun verantwoordelijk kunnen nemen zet mensen in hun kracht.

Promoot een gezonde leefstijl

Vitale medewerkers kunnen tegen een stootje en werken harder. Zorg voor bijvoorbeeld een gezond lunchaanbod of tussendoortje. Een werkgever kan naast eten ook aanbod bieden voor sportabonnementen of sportgelegenheid op het werk.

Bespreek stress en pak de oorzaak aan

Het vroeg herkennen van bepaalde stresssignalen kan veel ellende besparen.

Vitale medewerkers!

Werknemers die fysiek fit zijn en mentaal gezond zijn, kun je optimaal inzetten in je bedrijf. Ze melden zich minder ziek en riskeren minder langdurige arbeidsongeschiktheid. Dat zorgt voor continuïteit in je onderneming en voor je klanten. Naast dat het goed is voor het bedrijf voelt een vitaal iemand zich gelukkiger en zit beter in zijn of haar vel. 

Medewerkers vitaal houden

Bied een preventief medisch onderzoek aan!

Artikel 18 van de arbeidsomstandighedenwet (Arbowet) staat dat het als werkgever verplicht is een PMO periodiek aan te bieden. Bovendien moet de PMO ook vernoemd staan in de RI&E. Het is er op gericht de gezondheid van werknemers te monitoren en de risico’s die de arbeid hebben op hun geondued te minimaliseren en/of voorkomen.

Hoe gaat het preventief medisch onderzoek in zijn werk.

Wij hebben een breed assortiment van testen om de gezondheid en vitaliteit van werknemers in kaart te brengen.

Bedrijf in kaart

Samen met HR maken wij een passende unieke PMO per bedrijf. We bepalen welke testen aansluiten bij uw bedrijf en welke als meerwaarde zijn om in kaart te brengen.

Testen op locatie

Het tweede deel is het uitvoeren van de testen, welke wij op de bedrijfslocatie uit kunnen voeren. Werknemers hoeven hierdoor niet te reizen om de PMO te doen. Wij kunnen een heel scala aan waardes meten, naast het bloed onderzoek zitten er ook fysieke testen bij om het uithoudingsvermogen te meten en zullen de lichaamswaardes als gewicht, buikomvang en bloeddruk ook niet ontbreken.

Vragenlijst medewerkers

De preventief medische onderzoeken bestaan uit 2 delen, een uitgebreide vragenlijst over de werkdruk, werk ervaring, medische voorgeschiedenis, prive situatie en het ziekte verzuim.

Rapportage

Na het onderzoek ontvangt u als werkgever een totaal verslag van alle resultaten en uitkomsten en geven wij hier ook een passend advies op. Wij zullen ingaan op de gezondheid, vitaliteit, het ziekteverzuim en de ervaren werkdruk. Alle uitslagen worden volgens de privacy wetgeving verwerkt, dit houd in dat er geen persoonsgegeven zichtbar zullen zijn.

Meer informatie over hoe medewerkers vitaal blijven?

Openingstijden

Maandag- vrijdag: 8:00-18:00
Avonden en weekend: op afspraak

Contactgegevens

Achterom 1a Barendrecht
Telefoon: +31180335014
Email: info@pmo-nederland.nl

Contactformulier